top of page
shutterstock_609822890-1.jpg

Skrivnost navideznih malenkosti življenja

Hiter tempo življenja, stresno delo, skrb za dom in družino, vodenje gospodinjstva … vse to so 'obvezni' sestavni deli našega, že tako prekratkega, vsakdana. Vsakdana, ki ga vedno znova in znova začnemo v upanju, da bomo končno ujeli tisto pravo ravnovesje med pomembnimi in nepomembnimi trenutki življenja. Pa vendar na koncu dneva utrujeni ugotovimo, da nam, na žalost, spet ni ravno najbolje uspelo.

Čudežnega recepta za ravnovesje po vsej verjetnosti ni, vsaj mi ga še nismo našli. Se pa nekaj skriva v pregovoru 'Hudič je v podrobnostih'. Številne malenkosti vsakdana namreč uvrščamo med nepomembne stvari življenja, a je njihov pomen lahko zelo velik.

Ena izmed takih navideznih malenkosti, ki to niso, je tudi 'dokumentna navlaka'. Ja, to je tisti kup, ki vam leži na stopnicah, kuhinjskem pultu ali v vašem e-mailu predalu. Tisti 'kup' namreč potihoma krade naš prostor, čas in predvsem denar, pa se tega sploh ne zavedamo.

Kako hitro lahko dostopate do vaših garancij, rojstnih listov, zavarovanj ali več mesecev starih računov? Ste jih pospravili na tisto mesto, za katerega ste bili prepričani, da ga nikoli ne boste pozabili? In predvsem, koliko časa bi trajalo, da bi jih našli? Ste kdaj pomislili, kaj se zgodi v primeru nezgode? Bi našli vse garancijske liste? Bi vaši najbližji našli vaše zavarovalne police in neporavnane račune? Nenazadnje, že vsakodnevno sistematično vodenje evidenc omogoča pravočasno plačevanje računov, brez iskanja in zamudnih obresti.

 

Se vam to še vedno zdijo malenkosti?

shutterstock_2016196394-1.jpg
MyPile-Natasa-Hodnik-Korinsek-2.jpg

Hello

O MyPile

Produkte MyPile razvijamo zase in za vas, v želji, da nam vsem čimbolj olajšajo življenje in izboljšajo kakovost bivanja. Kot mama, arhitektka, študentka doktorskega študija in podjetnica iščem predvsem rešitve za sodobni dom, ki bo 'pameten' tudi izven meja avtomatizacije.

Nataša Hodnik Korinšek, u.d.i.a.

  • LinkedIn

Kontakt

Veseli bomo vsakega mnenja in predloga!

bottom of page